25 d’oct. 2011

1ª Jornada de Treball Comunitari

15M Meliana som tots!  

Vine a la 1ª Jornada de Treball Comunitari! Posem bonic el carril-bici: netejant l'entorn, cavant i tutorant els arbrets...

Diumenge, 30 d'Octubre, a les 10.30 h. al jardí on creuen els carrers de la Constitució i de l'antiga Via Xurra. T'esperem!

Pots ajudar a difondre l'acció amb el següent cartell, o compartint l'esdeveniment al facebook.



L’Assemblea 15M de Meliana com a moviment ciutadà creu que la participació ha d'anar mes enllà de votar una vegada cada quatre anys i protestar o denunciar el que creguem que és injust o no correcte. Considerem que cal fer un canvi en la manera que enfrontem el problemes i les necessitats del veïnat i que no podem esperar a que altres els solucionen per nosaltres.

L’acció ciutadana pot omplir tots eixos vuits que per falta de recursos, ser considerats com a menors, desconeixement de la necessitat o problema o simplement per estar en eixes zones intermèdies on no està clar a quina administració correspon, no son abordats per els nostres governants. Creguem que hi ha un àmbit molt ample d’actuacions que el veïnat podem realitzar i esperem les propostes de tothom que vulga participar.

Per començar tenim una proposta per a salvar els arbres al carril bici entre Meliana i Foios. que per la falta de pluja a l’estiu i tardor estan patint i alguns inclús en risc de morir. Aprofitarem per fer clots de retenció d’aigua al voltant dels arbres, adreçar els que estan torts, netejar un poc els espais on estan plantats... Convidem a totes les persones interessades en fer un poc d’exercici a acudir el diumenge dia 30 d’octubre a les 10.30 h. al jardí on creuen els carrers de la Constitució i de l'antiga Via Xurra (camí del Xarco o camí Albuixech).

Material necessari: guants, aixades, algun cabàs i sacs per al fem. Si algú disposa d’un dipòsit d’aigua que ens ho diga ja que ens facilitarà la feina de regar.

19 d’oct. 2011

Acta assemblea 16/10/11 - Plaça de l'ermita

8 Assistents.

Ordre del día:

1. Revisar tasques pendents
2. Reorganització comissions
3. Difussió
4. Coordinació amb altres assemblees

1. Revisar tasques pendents

Reunió programació lliure. Estem a la espera de que l'Ajuntament es pronuncie (previsiblement ho faja el dilluns 17) sobre la sol.licitud del espai jove.
La data prevista del 22/oct s'aplaça fins saber la disponibilitat de local. Dintre d'aquesta reunió podem tractar de fer també la presentació del sistema wifi-net, el contacte al respecte el te Rosa Ahuir.

Mantenim la data del 30 per al acte en el carril bici de rec i cura dels arbres abandonats per les institucions (ajuntament i conselleria). Es manté el cartell propossat per Lluís que penjarem entre tots per Meliana. Difondrem el acte a tots els contactes de correu-e(d'aixó s'encarregarà Rafa) i farem un band un parell de dies abans.

2. Reorganització comissions

Es manté l'acord de la darrera assemblea per aglutinar forçes en torn a la materialització del "sistema d'intercanvi local" SIL a Meliana. Rosa Ahuir ha estat explicant els diversos sistemes. Lluis i Alfred han comentat la reunió amb la gent de Jerez de la Frontera que ens contaren l'orige i present del seu sistema d'intercanvi. Aquesta setmana cadascú tractará de coneixer el programa informàtic de Cyclos i en la propera reunió tractarem de repartir tarees per a espentar el proiecte.

3. Difussió

Rosa A. escriurà a Rosa Balanzá de l'Ajunt. de Meliana per tractar de concertar una reunió i vore la posibilitat de utilitzar espais/panels publics per a publicitar les tasques del 15MM.

4. Coordinació amb altres assemblees

Alfred s'encarregarà aquesta setmana de contactar amb assemblees operatives dels pobles del voltant (Massamagrell, Tavernes, Almassera..) i coneixer les activitats en marxa i les posibilitats de coordinar tasques en comú.

A les 21.15 tanquem l'assemblea.

4 d’oct. 2011

15-O Manifestació internacional: "UNITS PER UN CANVI GLOBAL"

El 15 d’octubre de 2011 ciutadans i ciutadanes de tot el món eixirem al carrer per mostrar la nostra indignació per la pèrdua dels nostres drets a mans de l’aliança entre les grans corporacions i la classe política.

La manifestació a València s'ha convocat a les 18:00h a la plaça Sant Agustí. Aquest és el cartell, ajuda a difondre'l!

Des del grup d'acció DRJ-València s'ha proposat un calendari de difusió de la manifestació off-line. Trobaràs més informació en aquest link de facebook, i més material per a difondre ací.

També recordar que des de l'assemblea 15-M Meliana ixirem amb el metro de les 17:40h, i ens trobarem amb la resta d'assemblees de la línia del metro de Rafelbunyol.

Acta assemblea 02/10/11 - Plaça de l'erminta

1. Espai per la realització de la “Install Party” de Linux: 

S' informa que des de la Casa Jove tarden en donar resposta. Acordem tantejar (Imma) la possibilitat de fer-ho a l'Institut, per disponibilitat de connexió i del professorat, i alhora demanar la Casa Jove formalment a l'ajuntament.

2. Manifestació del 15 d'Octubre:

Lola farà una proposta de cartell amb el lema (“United for a global change”) traduit al català. Portarà l'hora que hem acordat quedar a l'estació de metro de Meliana, les 17.40.

Els 15Ms al llarg de la línia del metro de Rafelbunyol anem junts en el metro que passa per Meliana a les 17:40. Rafa Pla ha posat en el fòrum i en N-1 l'horari complet del recorregut.

3. Jornada de treball comunitari: 

Parlem de fer cartells per a després del 15, i bans. Rosa i Lluís s'encarreguen d'esbrinar el tema dels bans, llistes de materials que hem de dur nosaltres, i llista de materials que puguen portar les participants “noves”. Acordem penjar al bloc la convocatòria.

4. Presència a internet: 

Rosa planteja la necessitat de dinamitzar el compte de Facebook, i demana que, com que són dues persones qui administren el compte (Anna i Rosa), que des del grup es comunique quan alguna publicació no semble adequada.

5. Idees per activitats futures: 

Es planteja la possibilitat de fer més activitats, acordem recollir idees. De moment:

• Xarrada sobre permacultura: hi ha una persona d'Alzira que ens podria explicar la seua experiència, ací i a paisos africans.

• Rafa s'encarrega de perfilar una xarrada sobre temes d'economia, vinculats a la realitat local, amb altre especialista en el tema.

• Jaume comenta que estaria bé dur gent que ja ha participat amb altres grups propers (Almàssera, Massamagrell...) i coordinar-nos amb ells.

• La idea de proposar un vídeo-fòrum mensual a la Casa Jove ens il.lusiona. Quedem en aportar propostes de materials concrets, al fòrum o a l'assamblea, i en properes reunions concretar dates, etc.