27 de set. 2011

Acta Assemblea 25/09/2011 - Plaça de l'ermita

1. Xarrada del 22 d'octubre sobre programari lliure

Continua pendent de confirmar la data i el lloc, ja que des del Casal Jove encara no han confirmat la reserva del local i la col·laboració per la seua part.
Rosa Ahuir diu que pot parlar amb un xic que porta el tema del wifi lliure per a instal·lar-ho a diversos municipis. Pot ser podria vindre a fer una xarrada el mateix 22 d'octubre i explicar com està el tema per a instal·lar-ho a Meliana.

2. Accions del 15M Meliana

Després de la 1ª acció al poble, que ha sigut aquest cap de setmana repartint fullets informatius sobre el 15M a la Fimel. Lluís comenta que hem de continuar preparant activitats i fent accions. Proposa la següent:
al carril bici de Meliana en direcció cap a Museros, l'ajuntament ha plantat uns arbres i per falta d'atenció i rec, s'estan morint. Lluís va preguntar a la regidora de l'ajuntament i li va contestar que ells els havien plantat, però que Conselleria no els havia regat i per això s'estaven morint.
Lluís planteja que el 15M de Meliana podria anar un dia a cuidar-los i regar-los, com a acte simbòlic, per a posar de manifest la deixadesa de l'ajuntament i demostrar que el poble també pot solucionar els problemes que trobe i autogestionar-se.
Concretem que ho farem el 30 d'octubre, diumenge, a les 11 h.
Abans farem publicitat perquè s'apunte tanta gent com vulga.
També es planteja que al pròxim ple que serà, segurament, el dijous 6 d'octubre a les 20 h., es pot plantejar la pregunta de perquè estan deixant morir eixos arbres i perquè està la zona plena de fem (plàstics, etc.) i no s'arreplega.

3. Coordinació amb altres assemblees pròximes

Isabel planteja que podem coordinar-nos amb l'assemblea d'Almàssera, que ha mostrat interés en fer-ho. Estem d'acord i plantegem que podem passar-los la informació de les activitats que fem i ells la seua, així com coordinar-nos per a la pròxima manifestació del 15M i Democràcia Real Ja, que serà el 15 d'octubre.
També s'intentarà estar en contacte i coordinar-se amb altres assemblees properes, com la de Massamagrell.

 4. Manifestació del 15 d'Octubre

Per a la pròxima assemblea portarem informació més detallada sobre les característiques de la manifestació del 15 d'octubre i començarem a organitzar l'anada conjunta Assemblea 15M Meliana-Almàssera. Seria interessant coordinar-se també per a anar amb tots els pobles de la línia del metro.
Es va parlar de posar cartells anunciant la manifestació.

Finalment, ens emplacem per al pròxim diumenge, 2 d'octubre a les 19h.

Manifestació en defensa dels serveis públics - 18/09/2011

14 de set. 2011

Full informatiu

Ja tenim el fullet informatiu de l'assemblea preparat per a imprimir! ajuda'ns a difondre'l!

Està preparat per a imprimir per les dos cares i tallar-ho per la meitat, de forma que ixien dos fulls de cada DIN A4.

Acta Assemblea 11/09/2011 - Plaça de l'ermita

1.- Primer assumpte a tractar es la reproducció i distribució del full informatiu.

Comentem varies possibilitats de distribució i finalment acordem que la primera distribució es farà el dissabte 24 de setembre per la vesprada coincidint amb la FIMEL.

Es considera la conveniència d'estar dins del recinte de la fira però per evitar conflictes creguem és més convenient situar la taula informativa a l’avinguda, el mes prop de l’entrada. Es clarifiquen alguns assumptes menors de logística i es passa a parlar sobre la reproducció del full informatiu.

S’ha enviat per llista de correu l’arxiu del full informatiu i es convenient que tot els membres de l’assemblea fem copies. Anna ha deixat l’arxiu preparat per a que es puga fer la impressió primer per una cara i desprès per l’altra de manera que en cada full DIN A4 s’imprimeixen dos fulls informatius. A l’assemblea del diumenge que ve, dia 18 farem recompte dels fulls que tenim. Hi ha que tindre almenys mil per al 24. Així que es prioritari que tots es fiquem a fer les copies que pugem.

També es comentà la importància de que fem un esforç per a estar el dia 24 a la taula; és la primera vegada que el 15MM es va a visualitzar davant de la gent del poble i caldria que fórem molts i molt diversos.

2.- Jorge informa que ha penjat al fòrum una possible resposta al mail de l’Ajuntament sobre els plens bimensuals. Les respostes al mail son personals així que cadascú pot redactar la resposta. Això si considerem que cal incidir en:

- No se’ns dona una resposta a la nostra pregunta perquè en ningun moment donen una raó per al canvi de mensual a bimensual.

- Fer menció al l'última paràgraf on es qüestiona la constitucionalitat del nostre comentari sobre la majoria real i al majoria legal. Les opinions i les idees mai poden estar en contra de la constitució que te con a principis fonamentals la llibertat de pensament i d’expressió.

3.- El següent tema que es tractà va ser el de preparar estratègies per a prendre contacte en la regidora de participació ciutadana de l’Ajuntament: quina informació cal sol•licitar, ens quins termes devem mantenir el contacte, etc. Es un tema de reflexió per a ser concretat en futures assembles.

Relacionat en aquest tema surt l’assumpte de que la comissió de Democràcia Participativa no funciona (pareix irònic) i comentem que tal vegada devem buscar noves estratègies de treball.

4.- La comissió de Economia Alternativa informa que es posposa la data de la conferencia de setembre. Necessita mes temps per a poder clarificar el Sistema d’Intercanvi Local.

5.- Conferencia sobre programari lliure: es manté per a octubre pendent de confirmar dia exacte. La encarregada de la Casa Jove no té cap problema en tindre el Casal obert tot el dia i s’ofereix a fer-nos els díptics publicitaris.

I crec que es tot! Com sempre quedem per al diumenge que ve, dia 18 a la Plaça de l’Ermita.

Acta assemblea 04/09/2011 - Plaça de l'ermita

1. Plantejar la possibilitat de canvi de dia de les Assemblees.

Es proposa canviar el dia de reunió a una vesprada entre setmana.

Una altra proposta és mantindre el diumenge i posar un altre dia entre setmana per a qui no puga diumenge.

L'altra opció és deixar-ho com està.

Es vota i es desestima la realització de dues assemblees a la setmana. Després es vota el canvi de dia i guanya l'opció de mantindre l'assemblea en diumenge.


2. Relacions de l'Assemblea amb les institucions.

Es planteja si podem fer ús dels espais públics de l'ajuntament (o demanar-los), com per exemple, sales, baixos, etc.

Es considera que tot el que és de l'ajuntament és del poble, i per tant, clar que podem fer ús dels espais sense que supose cap tipus de “contaminació” ideològica, siga qui siga el govern de torn que estiga a l'ajuntament.

D'altra banda, es planteja la mateixa qüestió però amb partits o sindicats. Podríem fer ús de baixos o espais propis de partits? La idea que ix del debat és que no, ja que això ens podria marcar políticament i nosaltres som un moviment ciutadà, apartidista, independentment que cadascú de nosaltres tinga les opcions polítiques que vulga. Encara que es va dir que si sorgia alguna cirscumstància concreta en la que necessitàrem un espai, ajuda o col·laboració, ja es debatria la qüestió concreta.

Es planteja la necessitat de buscar un espai per a reunir-nos els diumenges quan comence a fer fred.

Es diu que la Casa dels Jubilats podria ser una opció, ja que aquest espai obri els diumenges. Ja siga al bar o, si fóra possible, a la sala que tenen d'alt. Un company es queda encarregat de preguntar si podem usar eixa sala.


3. Xarrades i activitats

La xarrada sobre programari lliure que s'havia anunciat a juliol, està pensada per al 22 d'octubre.

Falta confirmar l'espai. La idea és fer una xarrada de matí per a donar a conèixer a la gent la filosofia del programari lliure, les utilitats, els usos... I després o de vesprada, fer una Install Party, que consisteix a que cadascú porte el seu ordinador i els companys que han vingut a fer la xarrada instal·len o ajuden a instal·lar gratuïtament, clar, els programes. El grup de programari lliure que vindrà són d'Ubuntu.cat, Ubuntu és una de les moltes distribucions basades en Linux que es poden instal·lar.

Quan la data i el lloc siguen ferms, ja s'informarà.

Hi ha un altra xarrada pensada per a setembre sobre SOL (Sistema d'Organització Local), on ens explicaran també un tipus d'experiència de Banc de Temps. Falta confirmar la data.

Es proposa organitzar una taula rodona amb partits (d'àmbit local) per a parlar amb els representants polítics del poble i pot ser presentar-los propostes o iniciatives. Però la idea no sembla agradar a tot el món i decidim que es madurarà més i la plantejarem a la pròxima assemblea, el diumenge vinent.

4. Distribució dels fullets informatius


Hi ha diverses possibilitats per a fer les còpies, està la impressora que disposa un amic de l'assemblea i després les còpies que cadascú puga fer.

S'acorda que Anna ens passe la còpia definitiva en un correu, ja maquetada per a imprimir-la directament, i així cadascú farà les còpies que puga.

Per al pròxim diumenge, 11 de setembre, cadascú portarà les còpies que haja pogut fer i ja decidirem com fem la distribució.


5. Resposta a l'ajuntament

Es planteja que la resposta que ens donà l'ajuntament al correu del ciutadà que férem, no és satisfactòria, ja que no expliquen perquè han decidit fer plens cada dos mesos (que era el que nosaltres plantejàvem) i també posa en qüestió la validesa de l'argumentació que havíem fet sobre la representativitat que tenia el govern actual pel nombre de vots.

S'obri un xicotet debat on uns diuen que no paga la pena entrar en contestacions, sinó que hem de continuar fent coses i, en tot cas, plantejant noves preguntes. Però com no hi ha un acord clar, es diu que es pot debatre la setmana vinent.

En qualsevol cas, un company diu que el que sí podem preguntar és a qui ens hem d'adreçar per a poder fer “participació ciutadana”, que tant publiciten des de l'ajuntament. Es compromet a portar un text per a debatre'l el diumenge vinent.

6. Informació sobre el Banc de Temps i l'estat en què es troben les gestions per a posar-lo en marxa al poble

Rosa i Lluis ens expliquen diverses coses sobre el Banc de Temps i es fa visible que és un projece molt interessant i viable al poble, però que du molt de treball. Demanen més col·laboració per si algú s'anima a participar.

Finalment, ens emplacem per al pròxim diumenge, 11 de setembre a les 19h.